Førstehjælp til parforholdet

Download lige nu gratis som PDF
Normalpris 49,- 


Brainfocus.dk


Førstehjælp til Parforholdet

Hvad mænd bør vide om kvinder. Hvad kvinder bør vide om mænd.

Til glæde for begge køn.

Førstehjælp til Parforholdet er skrevet som en praktisk, let tilgængelig artikel for jer, der allerede er i et forhold, som er kommet udover den første eufori. Har I lyst til at læse om den første tid, kan I for eksempel kigge i min bog Kærlighedens sprog – mellem hende og ham.

 

Det er mit ønske med denne lille artikel at reducere mængden af uoverensstemmelser og at gøre dem, der kommer, hurtigere at løse. Hvordan? Når I følger mine forslag nedenfor og bliver klogere på, hvordan kvinder og mænd er forskellige, så forstår de fleste, at de ikke behøver tage en konflikt som et personligt angreb. Ofte er der tale om en biologisk reaktion, I skal lære at forholde jer til med viden og tolerance. Og ikke mindst kærlighed!

 

Førstehjælp til Parforholdet er baseret på min praksis som autoriseret psykolog og parterapeut gennem mange år. Samt mit studie af hjernen, der går helt tilbage til 1980, hvor jeg blev cand.psych. fra KUA. Opdelingen i en afdeling for hvert køn indebærer, at det er blevet en mini håndbog, der er let at overskue og finde rundt i – sådan skal førstehjælp være!

 

Jeg undgår en masse henvisninger og referencer, selvom jeg naturligvis gennem årene har læst en mængde faglitteratur og deltaget på kurser og seminarer, især i USA.  Og derfor på ingen måde vil jeg ”tage patent” på indholdet. Min største inspirationskilde er:

Milton H. Erickson, M.D., 1901 – 1980.

 

Jeg vil fremhæve, at Førstehjælp til Parforholdet i høj grad beskriver, hvad der aktuelt kan anses for ”best practice” og afspejler, hvordan jeg selv arbejder med de udfordringer, jeg møder i min praksis. Samtidig er det indlysende, at denne artikel jo ikke kan hamle op med en personlig konsultation. I denne artikel formulerer jeg så kort som muligt, hvad jeg har set nyttigt hos mange klienter, og baseret på relevant litteratur.

 

Kgs. Lyngby, august 2022

 

Poul Røpke, cand. psych. aut.


Om Poul Røpke

Cand. psyk. aut. Poul Røpke har siden 1980 arbejdet med hjernens funktioner i forbindelse med en række forskellige former for træning af hjernen. I de senere år har videnskaben gjort det muligt at opnå mere specifik viden om hjernen, og jeg har især interesseret mig for træning, der anvender biofeedback. Jeg har positive erfaringer med denne metode, mine erfaringer viser, at de mennesker der har behov for træningen oplever god effekt.